Varför jag gillar landet

2023-03-10

Hej! Mitt namn är Tilda, jag är 11 år.

Jag har bott på landet en stor del av mitt liv. Det jag älskar med att bo på landet är alla roliga saker man kan göra. Det finns något för alla. Om man gillar att vandra finns det vackra vandringsleder. Till exempel Brunnabackaleden i Unnaryd som är cirka 7 km lång. Om man gillar historia och gamla fina ting så finns det massor av spännande museer. En annan sak som jag tycker är bra är att alla är trevliga. Man lär känna många trevliga människor och får nya vänner.

Sen kanske man vill se några fina sevärdheter. Jag har varit på Landeryds Järnvägsmuseum. Det tyckte jag var väldigt spännande. Det finns också underbart vackra gamla kyrkor. Som Färgaryds kyrkan. Men man kanske vill cykla istället för att gå. Då kan man cykla på en av många cykelleder till exempel släktleden, den är cirka 80 km lång. Men om man skulle vilja gå på en liten cykel tur med barnfamiljen så passar Unnen runt perfekt. Den är cirka 50 km.

Man kanske vill åka på en mysig utflykt med familjen ut till landet i några dagar. Då finns det massor med hotell, enskilda stugor, det finns pensionat och vandrarhem. Landet är fint året runt. På sommaren finns det vackra sjöar att bada i. På vintrarna är det många backar att åka pulka i. Det tycker jag är kul! Jag älskar att bo på landet, vem man än är finns det alltid något för alla. Jag tycker att fler folk borde flytta till landet, för att det känns skönt att kunna gå ut till skogen när man vill om allt känns lite jobbigt. Det är svårt att förklara, men alla som har bott på landet sen flyttat till en stad kanske fattar vad jag menar. Ibland saknar man att bara kunna gå ut till skogen, eller springa runt fritt på fälten.

Det jag gillade mest med att bo på gården när jag var yngre var friheten av att kunna springa ut till skogen när jag ville. Det var så befriande att bara kunna komma undan lite då och då. Jag älskade att springa runt i trädgården på dagarna. När jag blir äldre tänker jag definitivt flytta tillbaka till landet.

Tildas lilla film om landet:

Fler artiklar

Alla nyheter och ariklar