Hylte kommun är Årets kommun 2021!

2022-01-24

De senaste dagarna har det kommit in många nya intresseanmälningar till att hitta ett hus på landsbygden i Hylte kommun. Detta tycker vi förstås är otroligt roligt! Det känns som ett kvitto på att det arbete vi utför lyckas - att fler ska hitta hit och upptäcka vilken härlig bygd Hylte kommun är! Kanske hänger det ihop med förra årets stora händelse?

I slutet på 2021 fick Hylte kommun den stora äran att ta emot utmärkelsen för Årets kommun 2021 utsett av riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Motiveringen till utmärkelsen löd enligt följande: ”Hylte kommun ser landsbygdsfrågorna som en del av sitt DNA. Det innebär bland annat att kommunen satsar på sina lokala skolor, att ungdomar får gratis kollektivtrafik, att alla invånare som vill, kommer att ha fiber senast i slutet av år 2021. Ny detaljplan är på gång för boende i hela kommunen och kommunen planerar att införa ortsutvecklingsprogram”.

Läs mer om Årets kommun 2021 här.

2021 var ett spännande år för Hylte kommun. Utöver att vi fick bli Årets kommun klättrade vi även upp många platser på näringslivsrankingen av Svenskt näringsliv vilket innebär att Hylte kommun blev Årets klättrare i Hallands län. I näringslivsrankingen mäts det det lokala företagsklimatet.

Årets klättrare i Hallands län på näringslivsranking

Varje år mäts det lokala företagsklimatet av Svensks näringsliv. 2021 klättrade Hylte kommun upp 25 platser på listan vilket gör oss till Årets klättrare i Hallands län 2021.

En Hyltebo vann Hela Sverige bakar

I lilla Drängsered bor vinnaren av Hela Sverige bakar 2021. Sugen på prisvinnande bakverk? Besök Fika by Steph här.

Utöver alla dessa utmärkelser och prisvinnande Hyltebor så satsar vi också på att renovera och bygga nya skolor på landsbygden. Kinnared har fått en nybyggd och renoverad förskola och grundskola. Beslut togs om att Landeryd likaså ska få en helt nybyggd grundskola. Det finns mycket vi skulle kunna skryta om, men allra bäst är det att komma hit och upptäcka det på egen hand.


Fler artiklar

Alla nyheter och ariklar