Vad är Lev din dröm Hylte?

Syftet med Lev din dröm Hylte är att utveckla landsbygden i kommunen genom att verka för att fler ska kunna flytta hit. Grundkonceptet handlar om att inventera obebodda fastigheter på landsbygden. Därefter kontaktas fastighetsägarna för att ta reda på varför fastigheterna står obebodda och vad planen är för dem i framtiden. Idén om Lev din dröm är sprungen ur Falkenberg kommuns tidigare väldigt lyckade satsning där flertalet hus och gårdar såldes tack vare Lev din dröm. Resultatet för Lev din dröm Falkenberg är att de så kallade “ödehusen” nu mer eller mindre är slut.

Parallellt med fastighetsinventeringen jobbar Lev din dröm Hylte för att höja kommunens landsbygd som en bra plats att bo på genom samverkan med turism och näringsliv, samt i sociala medier. Hylte kommun är en plats med stor potential och här finns mycket av det som flertalet intressenter efterfrågar. Varje vecka kommer samtal med frågor om det finns några hus tillgängliga i Hylte. De som ringer söker ofta en avskildplats, gärna med närhet till någon sjö, men framför allt en lugn plats att bo på. Även renoveringsobjekt med originaldetaljer kvar står högt på önskelistan. Kraven på husets skick därmed inte speciellt höga.

Vill du veta mer om Lev din dröm Hylte är du välkommen att kontakta Ida Karlsson Lalander via e-post, ida.karlsson-lalander@hylte.se.

Lev din dröm Hylte i media

Hallandsposten 17 april 2021 (ihop med Landsbygdsdröm)Svenska Dagbladet 27 februari 2021Hallandsposten 9 november 2020SVT Halland 5 september 2020 (ihop med Landsbygdsdröm)SVT Halland 4 februari 2020Hallandsposten 18 januari 2020

Idas Inflyttning!

Under hösten 2021 gör vi en egen miniserie på Facebook där ni kan följa med på en inflyttning till ett hus som stått tomt i 25 år. Här kommer ni att få hänga med på alla de utmaningar som detta innebär. Uppleva alla överraskningar och lärdomar som kommer med att ta över en gård som stått obebodd under såpass lång tid. Ett nytt avsnitt publiceras varje fredag.

Följ oss på Facebook så missar du ingenting!