Hitta ett hus i Hylte

Sedan slutet av 2019 har Hylte kommun arbetat med en inventering av obebodda fastigheter på landsbygden. I inventeringen hittades många hus utan permanentboende och arbetet för att ta reda på hur, eller om, dessa fastigheter används pågår fortfarande.

Under våren 2020 gjordes försök att komma i kontakt med de fastighetsägare som framkom genom inventeringen. Syftet var att ta reda på vilka fastigheter som står tomma och inte används i någon utsträckning. Flertalet fastigheter kunde skrivas av som fritidshus eller liknande, men ett par fastigheter förmedlades även vidare till våra lokala mäklare eller genom vår intresselista för privat försäljning. I de privata försäljningarna har Lev din dröm Hylte varit med och kopplat ihop intressenter och fastighetsägare, men har sedan inte haft någon delaktighet i själva köpet eller överlåtelsen.

Under våren 2021 kommer vi att göra nya försök med att komma i kontakt med de fastighetsägare som vi ännu inte pratat med. Är du intresserad av att hitta ett hus i Hylte? Anmäl dig till intresselistan via formuläret nedan.
Till intresseformuläret

Entreprenörsanda

Halland ses som ett paradis för småföretagare att växa i. I Hylte finns potentialen i närheten till de större städerna vid kusten likaväl som inåt landet. Här finns möjlighet för många olika verksamheter att utvecklas, oavsett om du har stora ambitioner eller enklare hobbyverksamhet. Vill du veta mer om hur det är att driva verksamhet i Hylte? Kontakta oss!

Smålands natur

Vill du uppleva avskildhet och forma din egen oas? Då är Hyltes skogar platsen för dig. Här finns gott om utrymme att leva ut drömmar, tankar och idéer. I vår natur möter du en kombination av stora skogar, glittrande sjöar och ängar som öppnarupp mellan träden. Här vilar en mystik, och inte minst en historia av människorna som levde här förr.

Korta vägar

Här är vägen till beslut och vägledning kort. Inom näringsliv och turism arbetar ett fåtal personer som gärna lotsar dig på vägen oavsett om det handlar om att ansöka om bygglov eller hjälp att starta företag. Genom att bo och verka i en liten kommun bygger vi och värderar relationer på ett helt annat sätt än vad större kommuner kan göra.

Att bo i en liten inlandskommun

I en liten kommun är alla vägar lite kortare. Vill du driva verksamhet är vägarna till beslut inom kommunen kortare. Det är enkelt att få kontakt med rätt personer och det är inte helt ovanligt att stöta på dina lokala politiker ute på isen eller till häst på ridskolan. Likt de flesta landsbygder finns en stark gemenskap i byarna och en stor vilja att lyfta det som är utmärkande för sin bygd.

Så vad kan inlandet erbjuda dig? Här finns avskilda skogsdungar där du med lite tålamod kan upptäcka dolda badplatser. Små sjöar uppenbarar sig mellan träden och den orörda naturen vittnar om en mystik som kan få dig att fundera över om Näcken ändå finns på riktigt. Hylte kommun är unikt i och med att kommunen sträcker sig över både Hallands och Smålands landskap. Därför kan vi erbjuda det bästa av två världar, den drivande entreprenörsandan i Halland och den fina naturen i Småland.
Hur är det att starta och driva företag i Hylte?
Se vad våra företagare själva har att säga om att vara entreprenör i kommunen.
Läs broschyren här

Vill du hitta ett "Lev din dröm hus"?

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att hitta ett hus i Hylte kommun.

Vill du hitta ett "Lev din dröm hus"?

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att hitta ett hus i Hylte kommun.
Tack!
Ditt mail är mottaget och du kommer snart att höra från oss.
Glöm inte hålla ett öga på hemnet.se och Blocket, och följ oss även på sociala medier för att alltid vara uppdaterad med det senaste.
Oops! Något gick fel. Har du fyllt i alla fält ovan? Kontakta ida.karlssonlalander@hylte.se om formuläret inte fungerar.