Nyheter och artiklar

Stort intresse för ödehus i Hylte!

Nyhet
2023-09-12

Efter en artikel i Dagens nyheter så har Lev din dröm Hylte fått mycket uppmärksamhet vilket lett till att mailkorgen är helt full med människor som vill hitta ödehus på landsbygden. Vi tycker förstås att det är väldigt roligt och vill hjälpa alla som kontaktar oss på bästa sätt vi kan. Men på grund av det höga trycket kan det dröja en extra dag eller två innan vi hinner svara alla.

Läs vidare

Allt fler rör sig i naturen

Artikel
2023-08-23

Visst måste det betyda någonting, att allt fler rör sig i skog och mark idag i jämförelse med innan coronapandemin. Skogen har länge ansetts som en plats dit människor går för att finna harmoni och lugn i själen.

Läs vidare

Se filmen med Ida som driver hotell och restaurang på landsbygden

Nyhet
2023-05-04

Nu finns filmen med Ida, där hon svarar på frågor om hur det är att driva företag på landsbygden, publicerad på vår webb.

Läs vidare

Se filmen med Louise som driver B&B på landsbygden

Nyhet
2023-05-02

Nu finns filmen med Louise, där hon svarar på frågor om hur det är att driva företag på landsbygden, publicerad på vår webb.

Läs vidare

Hur är det att driva företag i Hyltebygden?

Nyhet
2023-04-12

Det är en sak att drömma, en annan att göra slag i saken. Att starta gårdsbutik, B&B, hotell eller annan verksamhet på landsbygden är lika lockande som det kan vara läskigt. Finns det kunder här? Hur börjar man? Går det ens att driva något mitt i skogen?

Läs vidare

Varför jag gillar landet

Artikel
2023-03-10

Hej! Mitt namn är Tilda, jag är 11 år.

Jag har bott på landet en stor del av mitt liv. Det jag älskar med att bo på landet är alla roliga saker man kan göra.

Läs vidare

Hallå 2023!

Nyhet
2023-01-10

Så ni trodde att Lev din dröm var över? Att husen är slut ochmöjligheten till drömmen på landet förlorad? Då kan vi meddela att så inte är fallet.

Läs vidare

Vad händer i Lev din dröm Hylte?

Nyhet
2022-08-02

Det har varit en hektisk vår på många sätt. Intresset för att flytta ut på landsbygden fortsätter att öka. Intresseanmälningar för att hitta hus i Hylte fortsätter trilla in och det gör oss otroligt glada att se hur allt fler upptäcker Hylte kommun som en livsplats. Några av er som varit med från starten har hittat ert drömhus och varje match mellan hus och familjär som en saga. En saga som ibland kantas av både trötthet och en känsla av ”vad har jag gett mig in på”.

Läs vidare

Hylte kommun är Årets kommun 2021!

Nyhet
2022-01-24

De senaste dagarna har det kommit in många nya intresseanmälningar till att hitta ett hus på landsbygden i Hylte kommun. Detta tycker vi förstås är otroligt roligt! Det känns som ett kvitto på att det arbete vi utför lyckas - att fler ska hitta hit och upptäcka vilken härlig bygd Hylte kommun är! Kanske hänger det ihop med förra årets stora händelse?

Läs vidare

Tomma hus på landet – en resurs att ta vara på

Artikel
2021-09-13

Du kör längst med en väg som går genom Sveriges landsbygd. På färden passerar du skogar, sjöar och ängar. Det är ett vackert landskap som skiftar allt eftersom du tar dig genom landet. Men allt eftersom landskapet förändras finns det en sak du lägger märke till. Något som dyker upp oavsett var i landet du befinner dig. Dessa tomma hus med flagnande färg och igenvuxna trädgårdar.

Läs vidare

Ny miniserie på Facebook!

Nyhet
2021-09-01

Har du någonsin funderat över hur det skulle vara att faktiskt ta tag i drömmen och köpa ett hus som stått tomt väldigt länge? Vad som händer när drömmen om gården slår in. Vilka överraskningar som kan vänta och alla planer som kanske inte går precis som planerat.

Under hösten presenterar vi en egen miniserie där ni kommer att få följa med på en resa från drömmens start till att se den gå i kras. Och i slutändan bli grunden till att förändra livet till något bättre. Serien publiceras på vår Facebook - så se till att följa oss där!

Välkomna att hänga med på Idas Inflyttning!

Läs vidare

Tips till husköpare

Nyhet
2021-07-12

Det händer att vi får frågor gällande de olika delar som kan uppkomma vid köp av ett hus som stått tomt länge. Nu finns en rad tips kring vad som gäller vid exempelvis enskilda avlopp och vatten. Gå in på sidan Tips till husköpare för att läsa mer.

Läs vidare

Roberts Resa

Nyhet
2021-04-27

Intresset för att flytta till Hylte fortsätter öka och varje vecka kommer förfrågningar om det finns några hus till salu i kommunen. Det är oerhört roligt att få lyssna till människors drömmar och idéer om vad de kan göra på sitt drömställe. Jag hoppas verkligen att vi kommer få chansen att erbjuda flera av dessa härliga människor ett boende i vår fina kommun.

År 2021 bjuder dessutom på flera spännande nyheter. Under hösten 2020 kom ett väldigt speciellt och unikt hus in via Lev din dröm. Detta hus som är byggt på mitten av 1800-talet charmade en viss person väldigt och detta mynnar nu ut i att han själv har valt att köpa det. Ett stort gammalt hus med massor av vackra fönster, dock saknas både el och vatten. Men som tur är finns det åtminstone fiber indraget. Robert Danielsson är en del av bolaget Landsbygdsdröm som likt Lev din dröm har som målsättning att verka för en levande landsbygd.
Läs mer om Landsbygdsdröm här.

Under vår och sommar kommer Landsbygdsdröm att spela in en serie där vi får följa Roberts Resa. Vi kommer att få ta del av känslan när Robert lämnar storstaden för lilla Långaryd och hur det går till att renovera ett hus på en tajt budget som fortfarande bevarar husets historia och karaktär.
Läs mer om Roberts Resa här.

Läs vidare