Äger du ett hus som inte används?

Ibland blir hus stående oanvända. Anledningarna till detta kan vara många, men oavsett anledning vill vi göra dig uppmärksam på att det kan finnas någon som är intresserad av att ta hand om fastigheten du inte använder.

Allt fler människor söker sig mot landsbygden i hopp om att hitta sitt drömhem och bygga ett nytt liv. En stor drivkraft hos dessa människor är tanken på ett mer hållbart leverne, och därför växer också intresset för att bevara gamla hus istället för att bygga nytt. Våra intressenter är sällan räddaför att sig an fastigheter med stora renoveringsbehov. De är medvetna om utmaningen i att restaurera och bevara, vilket även är en del av anledningen till varför de väljer att leta boende via något som Lev din dröm.

Om du har ett hus som står tomt och oanvänt vill vi gärna komma i kontakt med dig för att höra vad du tänker med din fastighet i framtiden. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Du kan även maila
ida.karlsson-lalander@hylte.se.
Till formuläret

Ödehusrörelsen

Det går en våg genom Sverige där intresset för att flytta ut på landsbygden ökar. Grunden till rörelsen ligger i viljan att leva mer hållbart, och att hitta ett gammalt hus att restaurera är en del i detta. Tomma hus på landsbygden ses numera som en resurs där inflyttare inte bara skapar ett hem, det är också ett sätt att bevara bygdens historia.

Läs gärna mer om Lev din dröm Hyltes del i rörelsen här.

Avstyckning

I vissa fall står ödehus eller andra obebodda fastigheter på en större tomt eller skogsfastighet som fastighetsägaren fortfarande vill behålla även efter försäljning av den obebodda fastigheten.

– Det är inte ovanligt, och vi har även hört om fall där den som tar över ödehuset endast betalar en symbolisk summa för själva huset mot att hen istället tar hand om det arbete och den kostnad som det innebär att stycka av tomten. På så sätt behöver inte fastighetsägaren engagera sig mer än nödvändigt i processen och huset får en ny lycklig ägare, berättar Ida Karlsson-Lalander, projektkoordinator för Lev din dröm.

Vad händer när någon flyttar in i ett tomt hus?

När tomma hus blir bebodda igen är det inte bara själva fastigheten som påverkas positivt. Utöver trevliga förändringar som ny färg på fasaden och liv bakom fönstren påverkas även hela bygden. För varje ny person som flyttar till Hylte får kommunen mer resurser att återinvestera i landsbygden. När vi lockar till oss fler inflyttare säkrar vi den kommunala servicen samtidigt som vi kan fortsätta satsa på och utveckla landsbygden.

Genom att öppna upp för någon att kunna driva sin drömverksamhet i ett tomt hus ger man liv åt bygden som återgäldas i form av till exempel ett sommarcafé, en liten butik, lokalproducerad mat och fler turister som i sin tur gynnar flera av våra lokala entreprenörer. Fler barn till landsbygden gynnar byskolorna och skapar en positiv trend i befolkningsutvecklingen, vilket är grundläggande för att resurser ska fortsätta kunna läggas på våra småorter och landsbygden.

Det finns många goda effekter av att ett tomt hus blir bebott igen. Kontakta mig gärna via formuläret nedan om du vill veta mer.

För dig som äger ett tomt hus i Hylte

Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad med mer information kring hur vi jobbar med tomma fastigheter inom Lev din dröm Hylte.

För dig som äger ett tomt hus i Hylte

Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad med mer information kring hur vi jobbar med tomma fastigheter inom Lev din dröm Hylte.
Tack!
Ditt mail är mottaget och du kommer snart att bli kontaktad.
Oops! Något gick fel. Har du fyllt i alla fält ovan? Kontakta ida.karlssonlalander@hylte.se om formuläret inte fungerar.